UC-Score

UC-score är en kreditbedömningsmodell som används av banker, finansinstitut och andra kreditgivare i Sverige. Genom att använda UC-score kan långivare fatta beslut om att bevilja eller neka kredit, samt fastställa räntesatser och kreditvillkor.

UC-scoren baseras på en rad olika faktorer, inklusive en persons kreditbetyg, betalningshistorik, tidigare skulder, inkomst och anställningshistorik. Ju högre UC-score en person har, desto bättre kreditvärdighet har de och desto mer benägna är kreditgivare att bevilja dem lån eller kredit.

Hur används UC-scoren?

UC-scoren kan vara användbar för både kreditgivare och konsumenter. För kreditgivare kan UC-scoren hjälpa till att minska risken för förluster genom att de kan göra en mer noggrann bedömning av en persons kreditvärdighet och därmed undvika att bevilja lån eller kredit till personer som har hög risk för att inte betala tillbaka sina skulder. För konsumenter kan UC-scoren användas som en vägledning för att förbättra sin kreditvärdighet genom att fokusera på att betala sina räkningar i tid och minska sina skulder.

Det är viktigt att påpeka att UC-scoren inte är den enda faktorn som används för att bedöma en persons kreditvärdighet. Andra faktorer, såsom en persons totala skuldnivå och betalningshistorik, kan också spela en viktig roll i en kreditgivares beslut att bevilja lån eller kredit.

Hur kan NätFinans hjälpa mig?

En lånjämförelsetjänst som NätFinans kan hjälpa dig att förbättra din UC-score på flera sätt:

  1. För det första kan NätFinans hjälpa dig att hitta de bästa lånevillkoren baserat på din UC-score. Genom att använda en lånjämförelsetjänst kan du jämföra olika lån från olika långivare och välja det som har de mest förmånliga villkoren och lägsta räntan. Om du tar ett lån med bra villkor och betalar tillbaka i tid, kan detta bidra till att öka din UC-score.
  2. För det andra kan en lånjämförelsetjänst hjälpa dig att förbättra din UC-score genom att erbjuda kreditrådgivning. NätFinans kan hjälpa dig att förstå vilken typ av lån som är bäst för din ekonomiska situation, vilka villkor som är viktiga att tänka på och hur man kan betala tillbaka lånet på ett ansvarsfullt sätt.
  3. Slutligen kan NätFinans också hjälpa dig att minska din skuldsättning och betala av befintliga skulder. Genom att samla sina skulder på ett ställe med ett omstartslån eller samlingslån med lägre ränta kan du minska din totala skuldsättning och förbättra din UC-score över tid.

Ett samlingslån eller omstartslån kan hjälpa till att förbättra din UC-score på flera sätt.

För det första kan dessa lån hjälpa till att minska din skuldbörda genom att kombinera flera mindre lån och kreditkortsskulder till en enda större skuld. Detta kan leda till lägre räntor och avgifter, vilket gör att du kan spara pengar på lång sikt och betala av skulden snabbare. Genom att betala av dina skulder snabbare kan du minska den totala skuldbördan och förbättra din kreditvärdighet.

För det andra kan ett samlingslån eller omstartslån hjälpa till att förbättra din kreditvärdighet genom att visa att du tar ansvar för din skuldbörda och betalar dina räkningar i tid. Genom att göra regelbundna och rättvisa betalningar på ditt nya lån kan du visa till UC att du är en ansvarsfull låntagare som kan hantera din skuld på ett effektivt sätt.

Ansök och jämför omstartslån upp till 600 000 kr

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Vi samarbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid min. 1 år - max. 20 år. Effektiv ränta min. 3,06 % - max. 29,99 % (Uppdaterat april 2023).

Vi är i samarbete med:
SamblaKlaralån