Konsumtionskredit 5 000 – 75 000 kr

Genom NätFinans kan du enkelt ansöka om en förmånlig konsumtionskredit. Ansök och jämför finansbolag med en enda kostnadsfri ansökan. Du får låneerbjudanden direkt efter ansökan och kan fritt välja den konsumtionskredit som passar dig bäst.

Skicka in din ansökan nu – du får låneerbjudanden direkt.

 • Lån upp till 30 000 kr utan UC-kontroll
 • Effektiv ränta min. 3,06 % – max. 29,99 %
 • Enkel ansökningsprocess

Ansök nu och få besked direkt

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Vi samarbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid min. 1 år - max. 20 år. Effektiv ränta min. 3,06 % - max. 29,99 % (Uppdaterat april 2023).

Vi är i samarbete med:
SamblaKlaralån

Fördelar med att låna pengar och samla lån via NätFinans

 • Sveriges största urval av långivare
 • Du kan få en lägre ränta och månadskostnad
 • Upp till 10 anmärkningar är OK
 • Du betalar inget för tjänsten

Hitta rätt lån för dina förhållanden och samla lån

Vi på NätFinans har Sveriges största urval av långivare, vilket gör det möjligt för dig att hitta det optimala lånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Oavsett din UC-score och antal betalningsanmärkningar (upp till 10 anmärkningar) kan vi hjälpa dig att hitta det bästa lånet för dig och samla dina befintliga lån och krediter.

Se vilket låneerbjudande du kan få – sänk din ränta idag

NätFinans marknadsför Sambla AB:s och Klara Lån AB’s tillståndspliktiga låneförmedlingstjänster. Sambla AB:s låneförmedlingstjänster verkar under varumärket Sambla. Tack vare vårt samarbete med dessa partners kan vi erbjuda Sveriges största urval av långivare.

1.

GÖR DIN ANSÖKAN

Börja med att välja lånebelopp och återbetalningstid samt ange din e-postadress och ditt telefonnummer för att din personliga rådgivare ska kunna kontakta dig och presentera långivarnas erbjudanden.

2.

FÖRSTA SVAREN PÅ MINUTER

Första svaren på minuter – alla på 24 timmar. Långivarna får möjlighet att inom 24 timmar lämna sitt svar och erbjudande. Endast en kreditupplysning görs via UC.

3.

VÄLJ BLAND FLERA ERBJUDANDEN

Du kan enkelt jämföra bankernas och långivarnas låneerbjudanden. Du kan i lugn och ro bestämma dig eftersom din ansökan är giltig i 30 dagar. Välj lånet med lägst ränta och bäst villkor.

Hitta den billigaste konsumtionskrediten

NätFinans har gjort det enkelt, snabbt och kostnadsfritt att ansöka om en konsumtionskredit. Med vår tjänst kan du enkelt jämföra banker och finansbolag helt gratis. Dra nytta av vår kostnadsfria service och hitta den konsumtionskredit som passar dig bäst.

Börja ansöka om lånet genom att välja en passande lånesumma och lånetid. Glöm inte att ange din e-postadress och telefonnummer. Fyll sedan i en snabb ansökan som tar bara några minuter att fylla i. På så sätt kan vi hitta det bästa lånet för dig bland flera olika alternativ.

Vanligtvis får du flera olika låneerbjudanden ganska snabbt. Du kan noggrant bekanta dig med de erbjudna lånen innan du fattar det slutliga beslutet. Använd bekvämt länkarna för att granska lånevillkor, såsom ränta, hanteringsavgifter och eventuella öppningsavgifter. Du är inte bunden till något, utan du kan fritt välja om du godkänner eller avvisar de låneerbjudanden du har fått.

Om du hittar en passande konsumtionskredit kan du fortsätta låneansökningsprocessen enkelt med bara några klick. Du kan få pengarna på ditt konto redan samma dag.

NätFinans beviljar inte själva lån, utan syftet med tjänsten är att hjälpa dig hitta det mest förmånliga lånet bland flera alternativ.

NätFinans erbjuder en tjänst som är:

 • Användarvänlig
 • Gratis
 • Snabb
 • Säker

Konsumentkredit och konsumtionslån utan säkerhet

Det finns två typer av konsumtionslån: lån med säkerhet och lån utan säkerhet. När det gäller lån utan säkerhet behöver du inte ge några specifika säkerheter, som till exempel fast egendom. Istället gör långivaren en bedömning av risken för varje låneansökan, och sedan får du ett lånerbjudande baserat på det. Fördelen med lån utan säkerhet är att du inte behöver ge några särskilda säkerheter för lånet, vilket gör att du kan få lånet enklare och snabbare.

I konsumtionslån där säkerhet krävs, måste du ställa något värdefullt som pant, till exempel en bostad, sommarstuga, motorcykel, bil eller annat värdefullt föremål. Att ha panten gör oftast lånet billigare eftersom risken för långivaren är mycket lägre än för lån utan säkerhet. Risken är lägre eftersom långivaren kan ta panten och täcka eventuella förluster om du inte kan betala tillbaka lånet.

Genom NätFinans kan du jämföra ett brett utbud av konsumtionslån som passar dina sökkriterier. Du kan bekanta dig med olika låneerbjudandens villkor direkt på långivarnas egna webbplatser.

Ränta på konsumtionslån

Räntan på konsumtionslån, det vill säga kostnaden för lånet, påverkas av långivarens riskbedömning och det belopp du ansöker om. Om din kreditinformation är ren och du har hanterat din ekonomi på ett ansvarsfullt sätt får du vanligtvis en lägre ränta än en person som har haft svårigheter att hantera sin ekonomi.

Även lånebeloppet påverkar räntan, eftersom ju större lånebelopp du ansöker om, desto lägre ränta får du på lånet. Kom dock ihåg att det är bäst att ansöka om lån endast i den mängd du behöver.

Låneerbjudandet är alltid individuellt, eftersom långivarna gör en riskbedömning för varje låntagare. Det är därför mycket viktigt att fylla i låneansökan noggrant och med korrekta uppgifter. Genom att fylla i ansökan korrekt kan långivaren få en bättre förståelse för din situation. Genom att tydligt kartlägga din situation har du större chans att få ett konsumtionslån med en låg ränta.

Konsumtionsräntor i Sverige kan börja från så lågt som cirka 2 % och varierar sedan beroende på långivare, lånebelopp, kreditvärdighet och andra faktorer. Det exakta intervallet för konsumtionsräntor kan variera och det är alltid bäst att kontakta olika långivare för att få specifik information om deras erbjudanden och räntesatser.

Långivaren genererar intäkter från lånet genom att ta ut ränta. Därför får man oftast en lägre ränta för större lånebelopp. Även om räntan är högre för mindre konsumtionslån än för större så innebär den inte lika stor kostnad. Det betyder dock inte att det inte lönar sig att jämföra mindre konsumtionslån.

Konsumentlån – några få exempel

Till exempel, för ett konsumtionslån på 50 000 kronor med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 6 % per år. Den effektiva årsräntan för lånet är 6,21 %. Totalt belopp att återbetala blir då 56 131 kronor. Det innebär att räntekostnaden för lånet blir 6 131 kronor. Är den effektiva årsräntan 3,12 % blir räntekostnaden för lånet 3 668 kr.

För en konsumtionskredit på 50 000 kr med en återbetalningstid på 5 år och en ränta på 7 % kommer räntekostnaderna att vara 8 750 kr. Om räntan istället är 9 % blir räntekostnaderna redan 11 250 kr. En ökning på endast 2 % resulterar alltså i en skillnad på 2 500 kr – effekten blir redan flera tusen kronor.

Ovanstående exempel är en utmärkt illustration av varför jämförelse av lån är väldigt viktigt, eftersom var och en av oss säkert vill ha det mest förmånliga lånet. Kom ihåg att detta bara är ett exempel och de faktiska räntorna och kostnaderna för konsumtionslån kan variera beroende på långivare, låntagarens kreditvärdighet och andra faktorer. Det är alltid viktigt att noggrant jämföra olika låneerbjudanden innan man tar ett lån.

Att jämföra konsumentlån och konsumtionskrediter är enkelt

Eftersom det finns många banker, långivare och låneförmedlare på marknaden, finns det också massor av olika lån att välja bland. NätFinans har gjort det enkelt att jämföra genom att de fixar konkurrensen mellan över 50 banker och finansbolag med bara en gratis ansökan.

Det är inte smart att fatta ett lånebeslut utan att tänka efter ordentligt, så gå igenom olika alternativ noga. Kolla särskilt om lånet är med eller utan säkerhet. Kolla också räntan, hanteringsavgifterna och eventuella startavgifter. Kom ihåg att alltid jämföra liknande lån med samma belopp och löptid.

Med hjälp av tjänsten kan du enkelt hitta det bästa och framförallt billigaste lånet som passar dina behov. Så börja låneprocessen smart genom att jämföra ditt lån med hjälp av NätFinans. Berätta för oss vad du behöver låna, så letar vi upp de bästa lånealternativen helt gratis.

Ansök om ett förmånligt kredit eller konsumentlån – smidigt och enkelt

Genom att använda en jämförelsetjänst som NätFinans kan du enkelt hitta rätt lån för dina behov, oavsett om det gäller kredit eller konsumentlån. Du kan jämföra olika långivares erbjudanden, räntor och villkor för att hitta det bästa alternativet för dig. Genom att ha tillgång till omfattande information och enkel jämförelse på en plats kan du spara tid och få en klar bild av vilka lån som passar din ekonomiska situation bäst. Så oavsett om du letar efter en kredit eller ett konsumentlån, kan NätFinans vara din guide för att hitta rätt lösning och långivare.

Vi söker flera olika låneerbjudanden åt dig med en gratis ansökan. Du kan enkelt granska alla låneerbjudanden du får för att få en närmare titt på företagen som erbjuder lån. Om du hittar en lämplig kredit eller konsumentlån bland flera olika alternativ, är fortsättningen av låneansökningsprocessen mycket enkel och tydlig.

Konsumtionskrediten ansöks direkt från långivarna, vilket innebär att du som låntagare är direkt skyldig långivaren och inte NätFinans. Vårt syfte med tjänsten är att uppriktigt hjälpa dig att hitta det mest lämpliga lånet för dig.

Det lönar sig att inleda ansökningsprocessen för kredit eller konsumentlån med hjälp av vår tjänst, eftersom du med liten ansträngning kan spara stora summor pengar på låneräntor och hanteringsavgifter. Var smart och dra nytta av vår kostnadsfria tjänst.

Att ansöka om en konsumtionskredit tillsammans med en medsökande

Det är alltid fördelaktigt att ansöka om en konsumtionskredit tillsammans med en medsökande om det är möjligt. Att ha två sökande kan underlätta lånetilldelningen och leda till en betydligt lägre ränta. En medsökande anses förbättra återbetalningsmöjligheterna, vilket resulterar i mer förmånliga villkor från långivaren. Det kan vara en partner eller släkting som agerar som medsökande för lånet. Se till att medsökanden samtycker innan du fyller i låneansökan.

Krävs det bilagor till lånet?

Genom NätFinans kan du jämföra konsumtionskrediter helt kostnadsfritt, utan att behöva skicka separata bilagor.

Mindre konsumtionskrediter kan oftast erhållas utan att behöva skicka separata bilagor, men när lånebeloppet ökar kan långivarna kräva exempelvis lönespecifikationer innan lånet beviljas.

Återbetalning av konsumtionslån

Det är alltid bra att anpassa månadskostnaderna för lånet så att de inte påverkar din ekonomiska situation för mycket. Se till att du kan betala tillbaka lånet innan du tar det slutgiltiga beslutet, även om dina utgifter är högre än vanligt under vissa månader.

Vid problematiska situationer är det bäst att omedelbart kontakta långivaren. Långivare önskar inte att någon ska få betalningsanmärkningar och därför är de ofta villiga att hitta en lösning för att betala tillbaka lånet.

Vanliga frågor och svar

Hur kan NätFinans hjälpa mig?

NätFinans är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig att hitta den bästa långivaren för dig och din ekonomi när du är ute efter att söka ett lån. Vi lånar inte ut pengar själva utan agerar mellanhand mellan dig som vill låna pengar och olika långivare. Vi utnyttjar flera låneförmedlare i vår tjänst för att hitta bästa lånet för just dina behov.

Vilka typer av lån erbjuder NätFinans?

NätFinans erbjuder så kallade lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver ställa något föremål som säkerhet för lånet och kan därmed använda pengarna från ditt lån till vad du vill.