Låna pengar – Jämför och hitta lån med låg ränta

Effektiv ränta min. 3,06 % – max. 29,99 %

NätFinans erbjuder dig Sveriges största urval av långivare när du vill låna pengar eller samla befintliga lån och krediter. Vi hjälper dig att hitta det bästa lånet för just din situation genom att jämföra räntor, villkor och upplägg från olika långivare, så att du betalar så lite som möjligt för ditt lån.

  • Sveriges största urval av långivare (50+)
  • Högre sannolikhet för beviljat lån
  • Samla lån eller få ett nytt lån

Ansök nu och få besked direkt

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Vi samarbetar med 50 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid min. 1 år - max. 20 år. Effektiv ränta min. 3,06 % - max. 29,99 % (Uppdaterat april 2023).

Vi är i samarbete med:
SamblaKlaralån

Fördelar med att låna pengar och samla lån via NätFinans

  • Sveriges största urval av långivare
  • Du kan få en lägre ränta och månadskostnad
  • Du kan samla alla lån under ett och samma tak
  • Du betalar inget för tjänsten

Hitta rätt lån för dina förhållanden och samla lån

Vi på NätFinans har Sveriges största urval av långivare, vilket gör det möjligt för dig att hitta det optimala lånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Oavsett din UC-score kan vi hjälpa dig att hitta det bästa lånet för dig och samla dina befintliga lån och krediter.

Se vilket låneerbjudande du kan få – sänk din ränta idag

NätFinans marknadsför Sambla AB:s och Klara Lån AB’s tillståndspliktiga låneförmedlingstjänster. Sambla AB:s låneförmedlingstjänster verkar under varumärket Sambla. Tack vare vårt samarbete med dessa partners kan vi erbjuda Sveriges största urval av långivare.

1.

GÖR DIN ANSÖKAN

Börja med att välja lånebelopp och återbetalningstid samt ange din e-postadress och ditt telefonnummer för att din personliga rådgivare ska kunna kontakta dig och presentera långivarnas erbjudanden.

2.

FÖRSTA SVAREN PÅ MINUTER

Första svaren på minuter – alla på 24 timmar. Långivarna får möjlighet att inom 24 timmar lämna sitt svar och erbjudande. Endast en kreditupplysning görs via UC.

3.

VÄLJ BLAND FLERA ERBJUDANDEN

Du kan enkelt jämföra bankernas och långivarnas låneerbjudanden. Du kan i lugn och ro bestämma dig eftersom din ansökan är giltig i 30 dagar. Välj lånet med lägst ränta och bäst villkor.

NätFinans hjälper dig att jämföra innan du lånar

Planerar du att låna pengar? När behovet av ett lån uppstår är det oftast bråttom, och de flesta vill ha snabba lånebesked. NätFinans förenklar processen genom att hitta lån med låg ränta som passar din ansökan omedelbart, oavsett vilken typ av lån du vill ha. Sedan kan du i lugn och ro jämföra bankernas erbjudanden och villkor för att välja det bästa alternativet för dig.

Vi samarbetar med många olika långivare som erbjuder varierande räntor, krav och villkor. Bankerna har ett brett utbud av lån, inklusive privatlån, snabblån, blancolån och smslån. Själva benämningen på lånet spelar egentligen ingen roll.

Det viktigaste är att hitta det bästa erbjudandet och den bank som passar dig och din situation. Istället för att du behöver anstränga dig och spendera tid på att söka efter erbjudanden som uppfyller dina kriterier, gör vi gärna det åt dig så att du kan ägna dig åt roligare och viktigare saker.

Jämför för att hitta lånet med lägst ränta

En av de främsta faktorerna vid lån är att du kan låna pengar med låg ränta. Räntan påverkar din totala skuld och kan ha långvariga konsekvenser för din ekonomi. Därför är det viktigt att vara medveten om räntan och undvika lån som kan belasta din ekonomi negativt på lång sikt.

Genom vår tjänst får du en klar översikt över långivarens räntesatser, vilket hjälper dig att fatta det bästa beslutet om vilken bank du bör välja för att få en låg ränta på ditt lån.

Låna pengar direkt online och få snabbt lånebesked

Tidigare var det betydligt mer besvärligt att ansöka om lån i Sverige. Det fanns få långivare och onlinealternativen var begränsade. Men idag har marknaden förändrats och möjligheterna att låna pengar online har ökat avsevärt. Det finns nu flera aktörer som erbjuder snabba och smidiga låneprocesser via internet.

Vi strävar efter att ge dig som är intresserad av att låna pengar en klar bild av dina möjligheter till förmånliga lån med låg ränta. På så sätt kan du enkelt fatta ett beslut och uppleva en smidig låneprocess.

På lånemarknaden har utvecklingen lett till en ökning av både långivare och banker, vilket innebär att det finns fler alternativ att jämföra. Detta kan vara en tidskrävande och ibland inte så rolig process.

När du letar efter de bästa låneerbjudandena på marknaden behöver du inte kämpa själv. NätFinans är din pålitliga guide som hjälper dig att snabbt hitta de mest fördelaktiga lånen. Vi förser dig inte bara med ett brett utbud av alternativ, utan du kan även få snabba lånebesked. Skicka in din ansökan och inom några ögonblick får du värdefull information för att fatta det bästa beslutet om ditt lån.

Vad du bör tänka på när du lånar pengar

Oberoende av vilken typ av lån du planerar att ansöka om, är det alltid klokt att noggrant jämföra olika långivares erbjudanden för att säkerställa att du får de bästa villkoren och den lägsta räntan för ditt lån. Detta kan du göra genom att själv aktivt söka information och kontakta olika långivare.

En potentiell nackdel med denna metod är att varje långivare kan göra en kreditupplysning (UC) när du ansöker om lån. Om flera UC görs kan detta ha en negativ inverkan på din kreditvärdighet och göra det svårare för dig att få lån till en låg ränta. Därför kan det vara fördelaktigt att använda dig av en låneförmedlare som kan hjälpa dig att undvika flera kreditupplysningar och samtidigt hitta de bästa lånealternativen för dig.

Vi på NätFinans ger dig möjligheten att själv ange dina önskemål när du ansöker om ett lån, inklusive utbetalning, ränta, UC och eventuell samlingslån. Istället för att varje bank tar en UC på dig, genomförs endast en kreditupplysning via vår tjänst från den långivare eller låneförmedlare du väljer att gå vidare med.

Med vårt trygga och säkra låneprocess kan du enkelt få tillgång till de bästa lånealternativen.

Smidigt sätt att jämföra lån och räntor

Vi strävar efter att underlätta och förenkla för dig att jämföra olika lånealternativ. Hos NätFinans kan du enkelt få tillgång till flera alternativ för lån baserat på de kriterier du själv fyllt i.

Det krävs mycket tid och engagemang för att hitta det optimala lånet med låg ränta och skräddarsydda villkor som passar dina behov. Vi finns alltid tillgängliga för att ta emot dina uppgifter och snabbt analysera marknaden för att hitta det bästa lånealternativet för dig.

Låneprocessen kan vara påfrestande, stressande och tidskrävande, men med vår hjälp kan du enkelt låna pengar utan att behöva gå igenom irrelevant information som kanske inte är aktuell för dig.

Att själv jämföra flera olika banker kan vara en utmaning, och många webbplatser erbjuder så mycket information att det kan vara svårt att göra en egen jämförelse. Vi förenklar processen och gör det enklare för dig att ta ett lån.

Lämna dina uppgifter idag och låt oss hjälpa dig hitta det perfekta lånet för dig! Vår tjänst underlättar din situation så att du kan fokusera på att låna pengar med en låg ränta och fördelaktiga villkor.

Avgörande faktorer när du jämför lån

Förstå räntans påverkan på din totala lånekostnad

Räntan utgör en av de mest betydande kostnaderna när du ansöker om ett lån. Därför är det av yttersta vikt att sträva efter att hitta ett lån med en så låg ränta som möjligt.

Din personliga ränta fastställs baserat på din kreditvärdighet och därmed påverkas av din ekonomiska situation. Om du har en sämre kreditvärdighet kommer du att erbjudas en högre ränta, eftersom ditt lån då utgör en större risk för långivaren.

Ett smart råd är att vända sig till en låneförmedlare som NätFinans. Genom att göra detta kan du med bara en kreditupplysning få erbjudanden från upp till 40 olika långivare samtidigt. Dessutom är du inte bunden att välja något av dessa förslag, utan kan ta emot dem och jämföra i din egen takt och i lugn och ro.

Undvik dolda avgifter

Många långivare tar ut olika typer av avgifter, såsom uppläggningsavgifter, fakturaavgifter, och hanteringsavgifter. Genom att välja ett lån med låga avgifter kan du effektivt minska kostnaderna för ditt lån.

För att kunna göra en noggrann jämförelse mellan olika lån kan du titta på den effektiva räntan. Den effektiva räntan inkluderar både låneräntan och eventuella avgifter, vilket ger dig en helhetsbild av lånets totala kostnad.

Vad är löptid och hur påverkar det ditt lån?

Varaktigheten på lånet indikerar hur länge du kommer att låna pengarna. När löptiden når sitt slut ska du ha återbetalat hela beloppet, inklusive alla räntekostnader.

En kortare löptid innebär att din månadskostnad blir högre då du måste betala tillbaka samma summa över en kortare period. Totala kostnaden för lånet blir dock lägre då du slipper betala räntor och avgifter under en längre tid.

En längre löptid leder till lägre månadskostnader, men blir kostsammare i det långa loppet. Tänk på att det enda sättet att bli skuldfri är genom amortering, det vill säga att du betalar tillbaka det belopp du lånat.

Utbetalningen av pengarna

När du behöver låna pengar kan utbetalningsprocessen variera mellan olika långivare och banker. Tiden det tar för pengarna att nå ditt konto kan sträcka sig från en dag upp till ett par bankarbetsdagar, beroende på vilken långivare du väljer. Dessutom finns det vissa långivare som erbjuder möjligheten till snabb utbetalning, vilket innebär att du kan få pengarna direkt när du ansöker om att låna pengar.

UC och dess roll i låneansökningsprocessen

NätFinans hjälper dig att hitta lån utan UC-kontroll för belopp upp till 30 000 kr och samla dina nuvarande lån och krediter, även om du har betalningsanmärkningar. Observera att lån över 30 000 kr alltid kommer att innebära en UC-kontroll. Lån utan UC har ofta en högre ränta, så om möjligt rekommenderar vi alltid att samla dina befintliga lån istället.

Vanliga frågor och svar

Hur kan NätFinans hjälpa mig?

NätFinans är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig att hitta den bästa långivaren för dig och din ekonomi när du är ute efter att söka ett lån. Vi lånar inte ut pengar själva utan agerar mellanhand mellan dig som vill låna pengar och olika långivare. Vi utnyttjar flera låneförmedlare i vår tjänst för att hitta bästa lånet för just dina behov.

Vilka typer av lån erbjuder NätFinans?

NätFinans erbjuder så kallade lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver ställa något föremål som säkerhet för lånet och kan därmed använda pengarna från ditt lån till vad du vill.