Omstartslån – Få en nystart på din ekonomi

Effektiv ränta min. 3,06 % – max. 29,99 %

Grundsyftet bakom omstartslån är att låntagarens privatekonomi ska bli stabilare. Ju fler krediter och mindre lån man samlar på sig, desto fler avgifter tillkommer varje månad. Ens månadskostnader kan bli avsevärt lägre genom att man istället samlar ihop allt i ett större lån. Här börjar resan mot skuldfrihet.

  • Spara pengar med en lägre ränta
  • Jämför upp till 40 långivare på 2 min
  • Välj det erbjudande som passar dig bäst

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Vi samarbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vi är i samarbete med: Sambla

Fördelar med att jämföra omstartslån via NätFinans

  • Du kan få en lägre ränta och månadskostnad
  • Du kan bli skuldfri snabbare
  • Du kan samla alla lån under ett och samma tak
  • Du betalar inget för tjänsten

Du kan hitta lånealternativ som är anpassade till dina förhållanden

Även om det inte finns någon bank eller långivare som beviljar alla, så kan du öka dina lånechanser. NätFinans har ett stort nätverk av samarbetspartners som möjliggör för dig att hitta det optimala lånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Se vilket låneerbjudande du kan få – du kan sänka räntan idag

NätFinans marknadsför Sambla AB:s tillståndspliktiga låneförmedlingstjänster, som verkar under varumärket Sambla. Vi skickar din lånansökan vidare till Sambla som samarbetar med 40 långivare.

1.

GÖR DIN ANSÖKAN

Börja med att välja lånebelopp och återbetalningstid samt ange din e-postadress och ditt telefonnummer för att din personliga rådgivare ska kunna kontakta dig och presentera långivarnas erbjudanden.

2.

FÖRSTA SVAREN PÅ MINUTER

Första svaren på minuter – alla på 24 timmar. Långivarna får möjlighet att inom 24 timmar lämna sitt svar och erbjudande. Endast en kreditupplysning görs via UC.

3.

VÄLJ BLAND FLERA ERBJUDANDEN

Du kan enkelt jämföra bankernas och långivarnas låneerbjudanden. Du kan i lugn och ro bestämma dig eftersom din ansökan är giltig i 30 dagar. Välj lånet med lägst ränta och bäst villkor.

Omstartslån

På dagens lånemarknad finns flera olika möjligheter till att kunna låna pengar. Med detta stora utbud är det viktigt att vara säker på vilken typ av lån man bör inrikta sig på. Med andra ord den lånetyp som matchar ens behov i ärendet. 

Flera känner säkert till känslan när man har hamnat i en kritiskt situation, då det finns behov av pengar snarast möjligt. I dessa situationer är det lätt hänt att stressen leder till att man ansöker om ett lån snabbt, utan att jämföra med andra alternativ som finns till hands. Eller att man köper olika produkter på kredit. Med fler smålån och krediter växer högen med olika kostnader som kommer med varje lån.

I sådana situationer kan det vara bra med att undersöka vilka alternativ som finns för en gällande omstartslån. Dessa lån finns för att ens ekonomiska situation ska bli mer stabil och att det ska bli lättare med att betala tillbaka sina skulder.

Är omstartslån bra för dig?

Omstartslån handlar just om att starta om, med att få bättre ordning på sin ekonomi. Det är lätt hänt att man samlar på sig flera olika lån och krediter idag, då det är mycket enklare med att köpa produkter på kredit och att ansöka om mindre lån. Till följd av detta drar man ofta med sig onödigt höga kostnader, eftersom med varje skuld inkluderas olika kostnader.

Med omstartslån är syftet att man med ett större lån betalar av sina mindre lån och krediter. Främsta fördelen för låntagaren är att alla kostnader, utöver lånebeloppet, kan hamna på en lägre summa. Dessutom är det stor chans att ett större lån får en lägre ränta jämfört med att ha flera mindre.

Merparten omstartslån är en form av privatlån som inte kräver säkerhet och med vissa omstartslån är det möjligt att bli beviljad lånet trots att man har betalningsanmärkningar. Men vare sig man har betalningsanmärkningar eller inte, är det viktigt att vara säker på hur stort belopp man kan avsätta för att betala tillbaka sina skulder. Om månadskostnaderna blir lägre kommer privatekonomin bli bättre och vardagen kommer kännas lättare att hantera.

Alltid några krav att tänka på

De lån som inte kräver säkerhet från låntagaren upplevs vara lättare att få beviljade. Detta kan bero på att många lån utan säkerhet använder kreditupplysningsföretag som inte inkluderar lika många uppgifter i sina upplysningar, jämfört med UC. Men i slutändan är det upp till långivaren att värdera uppgifterna som finns om låntagaren.

Men oavsett hur ens kreditvärdighet värderas, så finns det alltid några krav man behöver se över. Enligt lag måste alltid den som ansöker om lånet ha fyllt 18 år, men långivaren har rätt till att bestämma en högre minimiålder än det. 

Andra grundkrav som ofta medföljer lån är att man ska vara folkbokförd i Sverige, ha ett svenskt bankkonto, kunna uppvisa en inkomst och att inte vara registrerad hos kronofogden. Varje långivare kan sedan ha specifika krav gällande inkomst och eventuella betalningsanmärkningar.

Med en del långivare som erbjuder omstartslån kan det vara möjligt med att få lånet beviljat trots att låntagaren har betalningsanmärkningar. Då sker det vanligen en diskussion mellan personen som ansöker om lånet och en personlig handläggare. Om det är möjligt med att förbättra deras situation med ett omstartslån och att avbetalningarna kan göras i tid. Med dessa villkor bör man dock tänka på att räntan många gånger är avsevärt högre.

Förbättra din kreditvärdighet

Andra fördelar med omstartslån är att man endast behöver tänka på en långivare vid varje avbetalning och att ett större lån förbättrar kreditvärdigheten, jämfört med flera mindre lån. Detta beror på att personen anses ha bättre kontroll på sin ekonomi om det inte har tagits flera lån under en kortare tid.

Merparten lån och krediter med lägre belopp och som betalas ut snabbt till låntagaren tillhör oftast de dyrare lånen på marknaden. Med ett större lån i form av omstartslån får man oftast lägre kostnader, vilket gör det lättare att betala lånet. Men innan man bestämmer hur stort belopp man vill ansöka om kan man tjäna på att se över om det finns en eller flera som först kan betalas av inom kort tid.

På så vis kan man förbättra sin kreditvärdighet och få chansen till bättre villkor med det större lånet. Samtidigt behöver man inte ansöka om lika stort belopp, som var tänkt från början. Så man får större chans till ännu bättre lån och kan lättare betala av lånet. 

Jämförelser gör skillnad

Att jämföra olika lån med varandra kan göra stor skillnad gällande kostnaderna och hur stort belopp man får låna. Det kan även vara lättare att påverka sina månadskostnader genom att testa med olika återbetalningstider. Hos flera långivare finns en enkel kalkylator på deras hemsida, som snabbt ger svar på alla kostnader. Där kan man även snabbt se hur mycket lånet kommer att kosta dig totalt.

På internet finns flera sajter som kostnadsfritt hjälper låntagare med att jämföra lån från tiotalet långivare och när man får alla svar får man en tydlig överblick över alla villkor som följer med de olika lånen. 

Även om alla prioriterar olika så är det viktigt att man är säker på att man kan betala tillbaka lånet i tid. Ett sätt att sänka månadskostnaden är att förlänga återbetalningstiden. Dock kan detta innebära att slutkostnaden på lånet blir högre. Så jämför denna kostnad och fundera över vad som blir bäst i längden.

Planera för lång tid

Omstartslån ska ju förbättra din ekonomi och därmed även din vardag, så tänk igenom alla faktorer innan du bestämmer dig för en specifik långivare. Som att inte låna mer än vad som behövs för att betala de skulder man har i dagsläget och att man får en månadskostnad som är hållbar en längre tid.

Som många redan vet ska man vara säker på att man klarar av att betala på sitt lån i tid och under hela den tid som lånet gäller. Ju längre löptid man har på sitt lån, desto viktigare är det att tänka på att inte sätta så hög månadskostnad att man mer eller mindre lever på plus-minus-noll varje månad. Detta kan vara påfrestande för hälsan i långa loppet.

Vanliga frågor och svar

Hur kan NätFinans hjälpa mig?

NätFinans är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig att hitta den bästa långivaren för dig och din ekonomi när du är ute efter att söka ett lån. Vi lånar inte ut pengar själva utan agerar mellanhand mellan dig som vill låna pengar och olika långivare. Vi utnyttjar flera låneförmedlare i vår tjänst för att hitta bästa lånet för just dina behov.

Vilka typer av lån erbjuder NätFinans?

NätFinans erbjuder så kallade lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver ställa något föremål som säkerhet för lånet och kan därmed använda pengarna från ditt lån till vad du vill.