Privatlån upp till 600 000 kr

Effektiv ränta min. 3,06 % – max. 29,99 %

Via NätFinans kan man enkelt och smidigt komma i kontakt med flera olika långivare som alla har olika utbud av lånetyper och villkor. Vilket möjliggör chansen till att kunna få ett lån med bra villkor och som passar bra för ens behov. Långivarna får möjlighet att inom 24 timmar lämna sitt svar och erbjudande. Välj det som passar dig bäst – helt kostnadsfritt, så klart!

  • Jämför upp till 50 långivare på 2 min
  • Du kan mångdubbla chansen att få ett lån beviljat
  • Välj det erbjudande som passar dig bäst

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Vi samarbetar med 50 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid min. 1 år - max. 20 år. Effektiv ränta min. 3,06 % - max. 29,99 % (Uppdaterat april 2023).

Vi är i samarbete med:
SamblaKlaralån

Fördelar med att jämföra privatlån via NätFinans

  • Långivarna har 24 timmar på sig att lämna ett låneförslag
  • Du kan få upp till 50 låneerbjudanden på endast en ansökan
  • Låneerbjudanden är giltiga i 30 dagar
  • Du betalar inget för tjänsten

Du kan hitta lånealternativ som är anpassade till dina förhållanden

Även om det inte finns någon bank eller långivare som beviljar alla, så kan du öka dina lånechanser. NätFinans har ett stort nätverk av samarbetspartners som möjliggör för dig att hitta det optimala lånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Se vilket låneerbjudande du kan få – du kan sänka räntan idag

NätFinans marknadsför Sambla AB:s tillståndspliktiga låneförmedlingstjänster, som verkar under varumärket Sambla. Vi skickar din lånansökan vidare till Sambla som samarbetar med 50 långivare.

1.

GÖR DIN ANSÖKAN

Börja med att välja lånebelopp och återbetalningstid samt ange din e-postadress och ditt telefonnummer för att din personliga rådgivare ska kunna kontakta dig och presentera långivarnas erbjudanden.

2.

FÖRSTA SVAREN PÅ MINUTER

Första svaren på minuter – alla på 24 timmar. Långivarna får möjlighet att inom 24 timmar lämna sitt svar och erbjudande. Endast en kreditupplysning görs via UC.

3.

VÄLJ BLAND FLERA ERBJUDANDEN

Du kan enkelt jämföra bankernas och långivarnas låneerbjudanden. Du kan i lugn och ro bestämma dig eftersom din ansökan är giltig i 30 dagar. Välj lånet med lägst ränta och bäst villkor.

Vilka fördelar finns med privatlån?

Privatlån finns i flera olika utföranden med lånebelopp som hos de flesta långivare ligger mellan 5000 och 600 000 kr. Låntagaren behöver inte tänka på att visa upp en typ av säkerhet för att få lånet beviljat, vilket gör att fler personer har chans att ansöka om ett privatlån och att få det beviljat.

En annan fördel med privatlån utan säkerhet är att låntagaren kan använda de lånade pengarna till vadhelst denne önskar. Några vanliga användningsområden är till möbler, renovering av hus eller fordon, resor eller för att samla ihop små lån och krediter i ett större lån. 

Räntesatsen för privatlån kan skilja stort mellan olika aktörer och lånetyper, vilket är en stark anledning till att jämföra mellan olika långivare på marknaden. Hur låg ränta och effektiv ränta kan du få baserat på det belopp och den löptid du önskar? Detta finns på långivarens och exakta siffror kommer efter din ansökan. 

Att använda en typ av privatlån för att förbättra sin ekonomi genom att samla ihop flera små lån, är ett allt mer vanligt användningsområde. Vilken ränta och andra kostnader som tillkommer beror på hos vem man ansöker om lån. En god idé är att använda sig av låneförmedlare för att smidigt jämföra olika lån och detta görs med endast en kreditupplysning.

Inte många krav som tillkommer

Privatlån utan säkerhet kommer vanligtvis inte med många krav. Grundkraven är att man ska ha fyllt 18 år, folkbokföringen ska vara i Sverige, uppvisa någon form av inkomst och inte ha aktiva skulder hos kronofogden. Hos de flesta långivarna kommer exakta krav på vad som krävs gällande din inkomst.

Om man inte har aktiva skulder hos kronofogden, men har betalningsanmärkningar så kan det ändå finnas chans till att få ett privatlån beviljat. I synnerhet om man är intresserad av att lösa ut sina dyra lån och krediter. Oavsett anledning till att man ansöker om ett privatlån är det alltid en god idé med att kontrollera alla krav hos långivaren innan man går vidare med en låneansökan.

Bättre personliga villkor

Med ett privatlån kommer man att få villkor som är bestämda efter den specifika personen som ansöker om lånet. Dessa villkor grundar sig i olika saker, till exempel storleken på ens inkomster och utgifter, anställningsform, relationsstatus och boendeform. Dessa uppgifter är några av dem som kreditupplysningsföretag samlar in om de som ansöker om lån.

Det finns en lag som säger att alla långivare måste be om en kreditupplysning på de som ansöker om lån innan det finns chans för att man får ett lån. Det är dock upp till varje långivare att bestämma vilket företag de vill samarbeta med och hur de ska bedöma vad som står i upplysningarna.

Ett bra värde på kreditvärdigheten visar på att den ansökande har så god ekonomi att det finns goda chanser för att kunna betala tillbaka på lånet i tid. Om så är fallet är det också större chans för att få så låg ränta som runt 3-5%, vilket är bland de lägsta på marknaden. Men den kan också bli upp till cirka tio gånger så hög, beroende på din situation. 

Genom att använda sig av låneförmedlare som sänder iväg ens ansökan till tiotalet långivare, som denne samarbetar med, är det stor chans till att finna det bästa alternativet som finns på marknaden. Helt kostnadsfritt och enbart genom att jämföra de anbud som har kommit in.

Ansökan görs snabbt

Vare sig du tänker ansöka om lån direkt till en specifik långivare eller hos en låneförmedlare är det avklarat inom några minuter. I ett litet formulär fyller du i dina privata uppgifter, hur stort belopp du vill låna och under hur lång tid. Hos de flesta låneförmedlare sänds din ansökan iväg till 30-40 olika långivare på marknaden med en enda kreditupplysning. Gör du det genom NätFinans, skickas din ansökan till 50 långivare samtidigt.

Det är då alltså mer eller mindre likadan process som om du sänder in direkt till en långivare. Så det kan vara väl värt att vänta på besked från en låneförmedlare. När du har sänt in din ansökan kommer du få tillbaka anbud från de som vill bevilja dig ett lån. Dessa anbud kan du sen jämföra med varandra i lugn och ro. 

Du har inte bundit dig till ett specifikt lån förrän du har skrivit under ett låneavtal. Och det första att titta på är den effektiva räntan och lånets totala kostnad. När du har bestämt vilket du vill ha så kontrollerar du att alla uppgifter stämmer med vad du fick från början. Sen sänder du in en ansökan till långivaren och många gånger kan du få tillgång till dina lånade pengar inom ett eller två dygn.

Bättre värde på kreditvärdigheten

Det kan vara möjligt att förbättra sin kreditvärdighet med små medel, om man känner att det finns tid för detta. Som att kontrollera om man har ett mindre lån man kan avsluta ganska snart och att kanske avsluta olika kreditkonton som det inte finns behov av. 

Kreditkonton kan exempelvis vara för specifika butiker, så det behöver inte vara en form av kreditkort. Om man har sådana i sitt namn kan det sänka ens kreditvärdighet med hänsyn till att man har tillgång till att kunna skuldsätta sig i en eller flera butiker. Alltså att handla på kredit i butiken. Då höjs ju beloppet för ens utgifter och det kan finnas risk för att man får problem med att betala sitt lån.

Vanliga frågor och svar

Hur kan NätFinans hjälpa mig?

NätFinans är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig att hitta den bästa långivaren för dig och din ekonomi när du är ute efter att söka ett lån. Vi lånar inte ut pengar själva utan agerar mellanhand mellan dig som vill låna pengar och olika långivare. Vi utnyttjar flera låneförmedlare i vår tjänst för att hitta bästa lånet för just dina behov.

Vilka typer av lån erbjuder NätFinans?

NätFinans erbjuder så kallade lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver ställa något föremål som säkerhet för lånet och kan därmed använda pengarna från ditt lån till vad du vill.