Samla lån – du kan bli skuldfri snabbare

Om du sitter på dyra lån, så har vi goda nyheter! Du kan dra ner på månadskostnaden med ett samlingslån.

 • Spara pengar med en lägre ränta
 • Jämför upp till 40 långivare på 2 min
 • Välj det erbjudande som passar dig bäst

Gratis och ej bindande ansökan!

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Vi samarbetar med 40 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat januari 2021).

Vi är i samarbete med: Sambla

Fördelar med att jämföra lån via NätFinans

 • Ställ olika banker mot varandra för att hitta bästa villkoren och lägsta räntan
 • Att jämföra lån mångdubblar chansen att få ett lån beviljat
 • Låneerbjudandet är ej bindande och giltigt i 30 dagar
 • Du betalar inget för tjänsten

Du kan hitta lånealternativ som är anpassade till dina förhållanden

Även om det inte finns någon bank eller långivare som beviljar alla, så kan du öka dina lånechanser. NätFinans har ett stort nätverk av samarbetspartners som möjliggör för dig att hitta det optimala lånet utifrån dina ekonomiska förutsättningar.

Se vilket låneerbjudande du kan få – du kan sänka räntan idag

NätFinans marknadsför Sambla AB:s tillståndspliktiga låneförmedlingstjänster, som verkar under varumärket Sambla. Vi skickar din lånansökan vidare till Sambla som samarbetar med 40 långivare.

1.

GÖR DIN ANSÖKAN

Börja med att välja lånebelopp och återbetalningstid samt ange din e-postadress och ditt telefonnummer för att din personliga rådgivare ska kunna kontakta dig och presentera långivarnas erbjudanden.

2.

FÖRSTA SVAREN PÅ MINUTER

Första svaren på minuter – alla på 24 timmar. Långivarna får möjlighet att inom 24 timmar lämna sitt svar och erbjudande. Endast en kreditupplysning görs via UC.

3.

VÄLJ BLAND FLERA ERBJUDANDEN

Du kan enkelt jämföra bankernas och långivarnas låneerbjudanden. Du kan i lugn och ro bestämma dig eftersom din ansökan är giltig i 30 dagar. Välj lånet med lägst ränta och bäst villkor.

Samlingslån

Många svenska medborgare har hamnat i olika situationer då det har behövts ett tillskott på bankkontot. Detta kan man se på statistik som visar på att Sverige ligger på andra plats över lån för privatpersoner, i Europa. Dessa lån innefattar olika anledningar och lånetyper. Men den typen av lån som blir allt mer vanligt är de lån som inte kräver någon säkerhet.

Lån utan säkerhet är många gånger lättare att få beviljade och det kan även vara möjligt med att börja använda sig av det lånade beloppet inom samma dygn som man blir beviljad lånet. Med alla lån finns särskilda villkor och hur bra man kan få beror bland annat på hur ens kreditvärdighet ser ut. 

Fördelar med att samla ihop dina lån

De främsta fördelarna med att samla ihop de lån och krediter man har i dagsläget, till ett större lån, är att ens privatekonomi kan bli mer stabil och vardagen får därmed ett förhöjt värde. Man slipper oroa sig över om pengarna kommer räcka hela månaden ut och ens vardag blir mindre stram, ekonomiskt sett.

Det är idag relativt lätt med att samla på sig krediter för olika saker. Krediter som många gånger har accepterats i snabba vändningar i en butik eller via e-handel. Det är lätt hänt att bara acceptera avbetalning på den vara man önskar, utan att noggrant kontrollera alla villkor och hur stort belopp lånet kommer att sluta på. Därmed är det också lätt hänt att samla på sig höga avgifter från olika håll.

Detta är en anledning till att det är möjligt med att få ett billigare lån genom att samla ihop lånen. Avgifterna blir färre och det kan även finnas möjligheter med att få en lägre ränta på det större lånet. Jämfört med vad man får betala för sina mindre lån och krediter.

Läs igenom lånets krav

På lånemarknaden kan man se flera olika typer av lån och även om fler personer har möjligheten med att låna pengar idag, så finns det alltid några krav som måste uppfyllas. Även om det är ett lån med låga krav eller utan säkerhet.

Så fort man ska genomföra en deal som innefattar avtal måste man enligt lag vara minst 18 år gammal. Så detta kommer alltid finnas med som grundkrav på alla typer av lån. De som ansöker om ett lån måste alltså ha fyllt 18 år, men denna minimigräns innebär inte att alla 18-åringar kan ansöka om alla lån. Det finns nämligen långivare som har bestämt att det krävs en lite högre minimiålder, till exempel 20 år.

Andra gemensamma faktorer med alla lånetyper är att ansökande måste vara folkbokförd i Sverige och ha tillgång till ett bankkonto hos en svensk bank. Allt fler reser runt med sitt jobb eller beslutar sig för att flytta utomlands. Om det är intressant med att låna pengar över nätet och personen inte befinner sig i Sverige just då, så är det alltså inte möjligt om denne är utskriven från Sverige.

Krav för att samla lån

Även om det blir allt lättare med att ansöka om lån idag, så finns det alltid några krav som måste uppfyllas av den person som vill låna pengar. Några av kraven är de som följer med de flesta lån och kallas därmed grundkrav. Utöver dessa kan det finnas särskilda krav från den specifika långivaren. Till exempel minimiålder och ett minimum belopp gällande inkomst.

Vanliga grundkrav som brukar tillkomma med lånet:

 • Med alla typer av lån på marknaden måste den person som vill låna pengar ha fyllt 18 år
 • Folkbokföring i Sverige och många gånger ska det ha varit gällande minst 1 år
 • En fast eller regelbunden inkomst och finns vanligtvis ett minimibelopp på denna
 • Ha ett privat bankkonto på en svensk bank
 • Ingen skuld hos kronofogden 

Gällande inkomsten kan det finnas olika minimibelopp antingen per månad eller år, men samtidigt kan detta också bero på hur ens kreditvärdighet ser ut. Som balansen mellan inkomst och utgifter, boendeform, anställningsform och hur höga skulder som finns i nuläget. 

Med en god kreditvärdighet fås bättre villkor, eftersom låntagaren då anses vara en mindre risk att låna ut pengar till. Exakt hur denna bedöms beror på vilket kreditupplysningsföretag som används av långivaren och hur denne väljer att bedöma låntagaren.

Vikten av att jämföra olika alternativ

Syftet med att samla dina lån är ju att din privatekonomi ska bli bättre. Förbättra din vardag med en stabilare ekonomi samtidigt som du kan betala de skulder du har i tid. Så jämför dig fram till det lån som kan ge dig de bästa villkoren. Hur höga är kostnaderna på de lån och krediter du har i nuläget, och hur mycket bättre kan du få det med att samla lånen?

För många är det inga konstigheter med att genomföra jämförelser när man vill finna det alternativ som kan vara som mest passande för en. Och det finns även flera sajter där man kan få snabb hjälp med detta, så länge man är klar över vissa faktorer. Då man tänker jämföra olika lån behöver man först och främst vara säker på hur stort belopp man behöver ansöka om och hur stort belopp man kan undvara månatligen för att betala tillbaka på lånet. 

En god idé är att inte lockas av att ansöka om mer pengar än nödvändigt. Lånade pengar kan kosta mycket mer än dess värde, eftersom det tillkommer ränta och andra kostnader på lånet. Hur hög månadskostnad man får med sitt lån beror både på alla kostnader och hur lång avbetalningstid man väljer. 

Sök efter vad som står under effektiv ränta när du ska jämföra lånets kostnader. Inom denna term inkluderas både ränta och andra kostnader som medföljer lånet. Denna kan skilja oerhört mellan olika långivare. Hur hög är räntan, vilka andra kostnader medföljer och är räntan rörlig eller fast?

För många är det skönt att kunna betala av lånet så snabbt som möjligt. Dock kan det vara bra att tänka på att ha lite marginal i sin privata budget. Med hänsyn till att det även är skönt med att inte behöva leva på gränsen hela tiden.

Vanliga frågor och svar

Hur kan NätFinans hjälpa mig?

NätFinans är en kostnadsfri tjänst som hjälper dig att hitta den bästa långivaren för dig och din ekonomi när du är ute efter att söka ett lån. Vi lånar inte ut pengar själva utan agerar mellanhand mellan dig som vill låna pengar och olika långivare. Vi utnyttjar flera låneförmedlare i vår tjänst för att hitta bästa lånet för just dina behov.

Vilka typer av lån erbjuder NätFinans?

NätFinans erbjuder så kallade lån utan säkerhet. Det innebär att du inte behöver ställa något föremål som säkerhet för lånet och kan därmed använda pengarna från ditt lån till vad du vill.