Har du behov av att få in snabba pengar till ditt konto? I dagens ekonomi, där inflationen har gjort att priserna ökar mycket snabbare än vad inkomsterna har gjort, kan en oväntad kostnad leda till kris. Om man hamnat där kan första instinkten vara att ta ett lån, men vad för andra möjligheter finns det? Det är det vi kommer ta upp i den här artikeln. Kanske kan någon av alternativen passa dig och göra att du kommer tillbaka på banan igen!

Sälja saker du inte behöver

Att gå igenom sitt hem och hitta gamla saker som du inte längre behöver kommer inte bara att ge mer plats till annat, utan också kunna generera snabba intäkter. Du kommer säkerligen kunna hitta gamla kläder, elektronik eller prydnader och möbler. Dessa kan du sälja via Facebook Marketplace, Tradera eller på loppis. Är några av sakerna av högre värde kan du gå till en auktionsbyrå som kan hjälpa dig att sälja dem till rätt pris.

Onlineundersökningar

Att delta i onlineundersökningar kan vara ett enkelt sätt att tjäna lite extra pengar på din fritid. Företag betalar för dina åsikter om deras produkter och tjänster. Webbplatser som Swagbucks, Toluna och YouGov erbjuder belöningar i form av pengar eller presentkort för att slutföra undersökningar. Det ger inte några stora belopp men kan vara värt att göra medan man åker buss eller köar i mataffären.

Uthyrning

Har du en bil som står och dammar? Eller kanske till och med högtalare eller festbord? Dessa kan du i så fall hyra ut. Via Hygglo kan du hyra ut det mesta, allt från bord och TV-spel till bilar och trädgårdsmaskiner. Om du har extra utrymme i ditt hem, kan du överväga att hyra ut ett rum via plattformar som Airbnb. Detta kan ge en betydande extra inkomst, särskilt om du bor i en populär turistdestination.

För att maximera dina inkomster är det viktigt att hålla dina egendomar rena och fräscha, och att ge bra service till dina kunder. Det gör att du kommer få bra betyg och generera fler personer som vill hyra av dig.

Crowdfunding

Crowdfunding är en metod där du samlar in små summor pengar från ett stort antal människor, vanligtvis via internet. Detta kan vara ett effektivt sätt att finansiera en ny produktidé, ett projekt eller till och med en personlig ekonomisk kris. Plattformar som Kickstarter, Indiegogo och GoFundMe gör det möjligt att nå ut till många och samla in pengar snabbt.

För att lyckas med crowdfunding är det viktigt att skapa en övertygande kampanj med en stark berättelse och attraktiva belöningar för så kallade backers. Att nå ut till ditt nätverk och använda sociala medier kan också hjälpa till att sprida ordet och öka dina chanser att få in mer pengar.

Delta i betalda kliniska studier

För dem som är villiga att ta en viss risk, kan deltagande i betalda kliniska studier vara ett sätt att tjäna pengar snabbt. Forskare behöver ofta frivilliga för att testa nya mediciner eller behandlingar. Du kan hitta information om pågående studier genom att besöka webbplatser som Accindi eller att kontakta lokala sjukhus och medicinska forskningsinstitut.

Erbjuda privatlektioner eller coaching

Om du har expertkunskap inom ett visst område, kan du erbjuda privatlektioner eller coaching. Exempel kan vara språkundervisning, musikundervisning eller fitness-coaching. Preply är en plattform där man kan hitta studenter som vill lära sig svenska, engelska eller något annat språk du eventuellt kan undervisa i.

Virtuell assistent

Virtuell assistent

Efterfrågan på virtuella assistenter är något som har ökat väldigt mycket de senaste åren. Som virtuell assistent kan du erbjuda tjänster som e-posthantering, kalenderhantering, kundservice och sociala mediehantering. Upwork är en av många plattformar där man kan hitta frilansjobb som virtuell assistent.

Dropshipping

Dropshipping är en e-handelsmodell där du säljer produkter utan att behöva hålla lager. När en kund köper en produkt från din onlinebutik, köper du produkten från en tredjepartsleverantör som skickar den direkt till kunden. Shopify är ett exempel på e-handelsplattform där det är enkelt att integrera dropshipping.

Affiliate-marknadsföring

Affiliate-marknadsföring innebär att du marknadsför andra företags produkter och tjänster och får en provision för varje försäljning eller registrering som görs via din unika affiliate-länk. Detta kan vara ett effektivt sätt att tjäna pengar snabbt om du har en stor följarskara på sociala medier, en populär blogg eller en webbplats med hög trafik.

Finns det någon hemsida eller plattform som du gillar och känner att den matchar med dina följare? Kontakta och kolla med företaget om det finns något affiliateprogram som du kan delta i.

Onlinekurser och Digitala Produkter

Om du har expertkunskap inom ett visst område, kan du skapa och sälja onlinekurser eller digitala produkter. Plattformar som Udemy, Teachable och Gumroad gör det enkelt att skapa och marknadsföra dina digitala produkter. Vanligast är att man skapar en videokurs där man går igenom det man vill lära ut via bild och ljud men det är även möjligt att göra det helt textbaserat.

Nedan kommer vi gå igenom mer traditionella sätt att tjäna extrapengar på. Det kanske inte kan generera lika snabba pengar som ovan förslag men kan ge en mer stabil och regelbunden extrainkomst.

Timanställning:

Att söka efter jobb som timanställd kan vara ett bra sätt för att snabbt tjäna extra pengar. Många företag söker ofta efter extra personal som kan hoppa in när det behövs. Framförallt söker handeln, lager och hemtjänsten ofta folk som kan jobba kvällar eller helger. Det kan passa dig som studerar eller jobbar dagtid. Det erbjuder både dig och företaget stor flexibilitet.

En annan fördel med jobb i dessa branscher är att det ofta inte kräver någon speciell utbildning eller erfarenhet. Många arbetsgivare erbjuder träning på plats, vilket gör det enkelt för dig att komma igång.

Frilansarbete

Att jobba som frilansare kan vara ett utmärkt sätt att tjäna pengar på, speciellt om du har specifika kunskapar som är efterfrågade. Det kan till exempel vara översättning, programmering eller inom finans. Plattformar som Upwork, Fiverr och Freelancer gör att frilansare och potentiella klienter enkelt hittar varandra. Det kan i början vara svårt att få sina första jobb men så snart du har lyckats genomföra några jobb och fått bra betyg så kommer framtida jobb lättare.

Starta eget

Om du har en affärsidé eller en färdighet som du tror du kan tjäna pengar på, kan det vara värt att starta eget företag. Detta kan inkludera allt från att starta en blogg eller Youtube-kanal till att sälja handgjorda produkter eller att erbjuda konsulttjänster.

Ta ett lån

Behöver du pengar på en gång och inte lyckas få in dem på eget bevåg så har du möjlighet att låna pengarna istället. Kom ihåg att det är viktigt att endast låna pengar om du vet att du kommer kunna betala tillbaka lånet. Det finns annars en risk att du hamnar i en negativ och ohållbar ekonomisk situation.

Har du bestämt dig för att ta ett lån, rekommenderar vi att du jämför lån som passar dig och som kommer med så låga räntor och avgifter som möjligt. Det kan du enkelt göra via lånejämförelsesidor.

Sammanfattning

Har du fått oväntat höga kostnader eller oväntat låga inkomster så kan du behöva hitta sätt att snabbt få in pengar på. Det finns många sätt att tjäna extrapengar på om man vet hur man ska gå tillväga. Genom att använda en av artikelns metoder kan du få in de pengar du behöver för att hålla dig flytande. Skulle du inte få in pengarna som behövs så finns istället möjligheten att ta ett lån. Men kom ihåg att planera för hur du ska kunna betala tillbaka det ifall valet faller mot ett lån.

Finansiera dina köp på upp till 600.000 kr

Lånebelopp
Återbetalningstid
Månadskostnad
211 kr
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 310000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.17 %. Totalt belopp att betala: 457643 kr. Månadskostnad: 3178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Vi samarbetar med 50 kreditgivare. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 33,99%. Räntespann mellan: 4,75% - 33,99% (Uppdaterat januari 2024).

Vi är i samarbete med:
SamblaKlaralån Enklare